Dialekter

Det slog mig för inte så länge sedan att jag kommer att få en son som kommer att prata gotländska... Jag får nog ligga i för "en Elis jitt ju begrip att han måst pjöller på norrlänskt vis nalta också"


Elis i Östergarn

Underbara Gotland

Häromkvällen var vi och kollade på ett hus ute vid Högklint. Huset var inte så intressant, men omgivningarna är fantastiska. En lammhage inte långt ifrån huset.
Slutet

Om du suttit framför datorn för länge så finns slutet här, då är det dags att göra något annat.


Dags för avgång Björkman

 Aftonbladet skriver om Björkmans avgång idag. Jag har redan tidigare påpekat detta. Det behövs nytt blod i festivalen nu! Jag röstar på Andreas Lundstedt, tror att han skulle passa bra för jobbet. Vem tror ni på?

Go Mr Rybak!

I kväll krysser jeg fingrene for Mr. Rybak :-) som mina norska vänner säger! Ja, heja Malena också! Vilket bidrag gillar Ni bäst?


Sommarställe


Kanske sommarställe istället för hus.... Detta var lite trevligt tycker jag. Fast vi satsar nog på hus. Får hålla till godo med stugan i fjällen. Men det är inte så illa det heller.
 


Stugan

Magiska Gotland

I förrgår ringde en Umekompis och sa att hon var i Visby. Kul kul! Jag gick och träffade henne på Creperian och det var så mysigt! Det var så länge sen vi sågs, men nu dröjer det nog inte lika länge till nästa gångför vi ses nog kanske i Ume i sommar. När jag gick hem var det verkligen magiska Gotland! Jag ville aldrig gå in. Himlen var lila och det var stilla!Solnedgång vid domkyrkanLite senare...

Storfrämmen

Helgen som var hade vi storfrämmen från Stockholmia . Tina var på besök och det var så trevligt. På fredagen var vi på utflykt till Sandviken och grillade och myste. På lördagen shoppade vi loss litegrann. Alltid lika roligt att shoppa! Tyvärr gav inte våra trisslotter någon större vinst så vi får fortsätta skrapa om vi ska fortsätta shoppa... På söndagen åkte vi till Klintehamn på auktion men det var mest skrot där så vi åkte därifrån. På vägen hem stannade vi till på Tofta Outlet och jag inhandlade ett par träskor som jag är väldigt nöjd med!


PicknickenGästen och värden
Och så Elis såklart!

Finväder = utflykt

I går kom Tina och hälsade på! Det  är så kul att träffa henne igen då det var ett tag sen nu.  Vi ska nog åka på utflykt i dag då det är finväder. Än har vi inte bestämt vart. Vinden får avgöra, det brukar vara så.


Grillning förra helgen

Windstopper

Elis har fått sin första windstopper. Han behöver den blåsiga dagar här på ön redan nu.. Den kommer bli super uppe i fjällen i sommar då kvällarna kan vara lite svala. Windstoppern var också ett fynd då jag fick 30% på den. Nu är den dock lite stor, men han växer ju så snabbt så jag hoppas den är lagom i sommar. Gissa om han blev glad då han fick den, se bara här ;)


RSS 2.0