Snoppvisning och tåsmakning!

Elis har roat sig ett tag med att suga på sina tår, och det ser väldigt roligt ut när han håller på att greja med fötterna! Tänk om man var lika vig själv. Bäst går det förstås när man är naken, men eftersom det kan komma en stråle lite nu och då är det säkrast med blöja på. En som däremot har slutat använda blöjor nu är storkusinen A. Han går numera på pottan och kissar i toan fick jag höra idag. Jag "skypade" nämligen med honom idag. När mamma berättade att A har slutat med blöjor så ville A visa moster (jag) det på Skype. Han ställde sig upp på soffan framför webbkameran och skulle visa sina kalsonger trodde jag, men han tog fram lilla snoppen istället och visade att det inte fanns någon blöja där....:) Det var väldigt skojigt, både jag och syster blev väldans roade av duktiga A!Helt plötsligt...

Häromveckan då vi var ute på promenad gav jag Elis nappflaskan med vatten och gissa om jag blev förvånad då han helt själv började dricka ur den. Han som av och till nu i sommar inte har velat dricka ur nappflaska....


Tänder

I slutet av juli dök det upp två tänder i munnen på Elis, nu har vi lyckats fånga dem på bild! De behövs nog nu, när han börjat äta så bra.Man tager vad man haver...

I stugan finns det inte så mycket plats så man tager vad man haver. Elis har ingen säng där och han började bli för stor för att sova på natten i sin vagn. Så när vi var i Strand och städade lite ute i förrådet så hittade vi en tvättkorg som Elis fick. Tvättkorgen tog vi med oss till fjälls och den fick bli hans säng där uppe.


Så här mysigt har man i tvättkorgenSnart sover man gott....

Sommarens badpojke!


Elis i Sandviken

Cykelparadis utan cykelvägar

Under sommaren har GT (Gotlands Tidningar) varje dag en liten ruta med "dagens turist". Där interjvuar de en av alla turister på ön. I dagens GT intervjuas Staffan Karlsson från Malmö. På frågan vad som är det sämsta med Gotland säger Staffan:
-Ön är ett cykelparadis med det finns inga cykelvägar.

Ja, det ligger något i det han säger. Nog finns det en del cykelvägar, men med tanke på att "Cykla på Gotland" är ett ganska allmänt begrepp så är det ganska pinsamt att det är så dåligt utbyggt för cyklisterna. Det är också väldigt mycket biltrafik på vägarna sommartid och när både cyklister och bilister ska samsas blir det både trångt och farligt. Dessutom är det miljövänligt och hälsosamt att cykla! Gotlands kommun håller på med en folkhälsokampanj där det uppmuntras till att cykla mer, dels för hälsan och dels för miljön. Det kanske är dags att bygga lite fler cykelvägar då! Heja Staffan från Malmö, hoppas politiker får något att tänka på  efter ditt fantastiska svar på frågan!

Matglad Elis

Nu har Elis börjat med smakportioner och han verkar gilla de nya smakerna. Han har även börjat äta lite havregröt på mornarna. Fast nog behövs det lite gott på för att den ska smaka...:)


Hemma igen...

Åter på Gotland efter en semester i Norrland, först en sväng till Strand och sedan vidare till Gardvik och Tärnafjällen!
Vi har haft det bra, fiskat, dop, bröllop och marknad. Nu är vi dock hemma igen efter ett  dygns försening pga biltrubbel när vi närmade oss Strand igen. Som tur var finns den kanonmekare i grannbyn Överboda. Tages bilservice tog in bilen direkt och den var färdig innan kl 09 dagen efter så vi hann med färjan på kvällen. Nu ska vi bara kräva DG på pengar för biljetten som vi inte kunde omboka pga att de inte svarade i telefonen därför det var för hög belastning på linjen efter krocken. Det är väldigt dumt att man inte kan fixa sådant själv på nätet....

Ikväll har vi varit på lammgrillning vid Själsö hamn, kanongott och trevligt.  I morgon bär det förhoppningsvis av till Svarthäll igen!

RSS 2.0