Utflykt till Östergarnslandet

Idag var det verkligen finväder, ännu bättre än i går. Dagens utflykt gick till Östergarnslandet.  Vi hade tänkt att picknicka vid Grogarnsberget, men det blåste på båda sidorna om berget. Vi åkte då vidare och hamnade vid Sandviken. Såklart gick det inte attt ligga på stranden däremot lite högre upp och där var det perfekt picknickläge. Helt lä och varmt i solen! Efter ett tag kom Charlie och Isabella, och en stund senare familjen Hadenius.
Vi tycker att vi är rätt rutinerade strand/picknickare och brukar ha med oss en del. Men Charlie och Isabella de hade ett bord med sig!!!  Vi blev lätt imponerade, där har vi något att lära.... Hur som helst, i dag fick vi äntligen grilla vår kyckling och den var supergod! Jag hade marinerat den med Medeltidskrydde från  Sjaustrukocken. Den är lite "asiatisk" i smaken, med kanel, koriander, ingefära mm. Den kryddan kan jag varmt rekommendera, och likaså deras Lambikrydde. Den är suverän till mer än lamm!


Charlie och Isabellas bord
Vår picknick

Utflykt

Idag har vi varit på utflykt i finvädret! Vi åkte till Nyhamn och la oss på våra liggunderlag. Det var hur härligt som helst. Vid 16-tiden åkte vi vidare till Lickershamn och dukade upp vår mat och J tände grillen. Då upptäckte vi att vi glömt kycklingen som vi skulle grilla. Hur kul var det? Jag körde upp till ICA i Stenkyrka men det var ju stängt så klart. Så vi vände hemåt, besvikna eftersom vi inte fick grilla. Det skulle ju vara vår grillpremiär i år. Men nu är ju picknicken klar för dagens utflykt i stället, och idag bär det av mot Östergarnslandet.


Klädfynd

I fredags shoppade jag loss lite. Två tunikor till mig själv, och massvis med barnkläder. Det var rea på barnkläderna och jag köpte sju bodies, ett par jeans och en pyjamas till Elis för 196 kronor. Det kallar jag att fynda!


Oro

Vad man kan oroa sig när man skaffar barn. Det är inte lätt att vara gravid.
Först ska du bli gravid och kanske oroar dig över det.
När du väl är gravid oroar du dig för att du ska få missfall, men pustar ut litegrann när du passerat vecka 12.
Även funderingar om barnet lever i magen kommer.
Efter ett tag, runt vecka 16-20 blir du orolig för att barnet ska få någon infektion och inte överleva.
Funderingar om barnet är friskt och välskapt finns också.
Mot slutet av graviditeten så kommer oron för förlossningen och hur den ska gå.
Kommer jag verkligen att kunna föda ut barnet mellan mina ben....? Kommer jag att orka och stå ut? Det går inte riktigt att fatta.
Så kommer bebben och du kan äntligen pusta ut!
 
Men icke, då kommer nästa orosmoment. Plötslig spädbarnsdöd!
När bebben sover kan du inte låta bli att gå och titta till det i tid och otid och se om det verkligen andas.
När de ligger alldeles still och det inte ser ut som det andas så måste du puffa till det . Och hjälp, då rycker barnet till och slår ut med armarna (mororeflex) så du tror att du håller på att skrämma ihjäl det. Självklart ångrar du dig i nästa sekund att du petade på det.
Och andningen som är så oregelbunden är också ett orosmoment när barnet är alldeles nyfött, står allting verkligen rätt till?

Små barn-små problem, stora barn- stora problem, är det så?
Jag hoppas att det inte stämmer.

Jag är i alla fall väldigt glad över att mitt barn är friskt och välskapt, det är inte alla som har friska barn och för dem är det nog en ännu värre oro.

Elis mobil

Elis har fått en superfin mobil av min kusin Britta! Den har vi hängt ovanför hans säng och han fullkomligen älskar den! Han ligger och tittar facinerat på den när vi sätter den i "snurrning". När den sedan blir stilla är han snabb med att säga till att den inte rör sig. Det kommer små "skrik" som säger att den inte längre rör på sig, vi snurrar till den och Elis blir tyst och fortsätter att titta mycket facinerat på den. Tack snälla Britta, den är verkligen superfin!
Första gallskriket!

Vi har begåvats med en snäll snäll kille som är väldigt lätthanterlig. Detta innebär också att han, på drygt 2,5 månader, inte har skrikit eller grinat ordentligt ännu, han har mest gnytt lite. Då speciellt när hans mage har "kört lite". Men nu ikväll så börjar han nästan att gallskrika och tårarna rann ned för kinderna. Vi blev ordentligt rädda och undrade vad det kunde vara. J vaggade honom lite och efter en liten stund så slutade han att gråta och började skratta med J istället. Han har varit lite orolig i magen sista veckan och antagligen körde det till ordentligt i magen. Det gör så ont i hjärtat när han skriker och inte kan förmedla sig, men nu ligger han nöjt bredvid oss i soffan och beundrar sina föräldrar...;).Glad Elis!


Polaren på besök

I lördags var polaren Hjalmar här och hälsade på Elis igen! Det var så trevligt även om Hjalmar sov mest. Men en liten stund hann Elis få träffa honom och kul hade de!


Glada polare


Gnisvärd

I fredags var vi på utflykt till Gnisvärd och hälsade på Uffa och Hilde som var hemma från Tramsö i Norge. De håller på att bygga en stuga där och den blir fin, Uffa harfullt upp med byggandet och det är inte lättare när barnen stör. Nu tog han i alla fall en paus och fikade. Oliver är 2 år och en stark kille. Titta bara på bilderna vilka muskler och vad stark han är!


Oliver och Hilde
Oliver och Uffa

Grattis Elis

Idag har Elis namnsdag, Grattis Grattis Elis! Så här glad är man när man har namnsdag!


Impad!

Kolla in detta!  Helt fantastiskt och vilken pipa! 

Prinsessan Hanna

Idag har Elis och jag varit och hälsat på prinsessan Hanna i Stenkumla. Där fick vi träffa prinssessan själv, hennes lillasyster och hennes mamma. Ja, vi fick även träffa hennes pappa en snabbis. Vi hade så mysigt hos dem. Prinsessan har fått sin klänning ända från England och den är så fin!  TACK TACK snälla Ni för de fina kläderna och babygymet. Elis har testat gymet och han tittar redan facinerat på leksakerna, snart grabbar han tag i dem också. Elis tackar också för kaninen som han fick, den ligger bredvid honom i hans säng. Tack än en gång!!!


Prinsessan Hanna


På sparkcykeln


Längtan...


När Elis blir större ska vi åka till Kolmården. Jag längtar! Jag gillar att kolla på djur. I väntan på Kålmården får vi nöja oss med att titta på alla webcams från de olika djurparkerna som finns på nätet. Här är en av dem.Blåsipporna blommar för fullt, ett vårtecken och snart är det sommar!!!

Fjällängt

Nu är påsken över, ingen fjällresa i år. Jag har så mycket längt till stugan nu, denna årstid är underbar att vara där. Nästa år får vi hoppas på i stället.  vi har varit här hemma på ön ochpå påskafton gjorde vi oss en tur till Östergarnslandet och Sysneudd, det var hur fint som helst. Solen strålade från en blå himmel och vi picknickade vid några uppdragna båtar.


Sysneudd
Elis i sin vagn


Det var inte i klass med fjällen men helt okej ändå, vi hade ju med oss vårt lillhjärta dit för första gången.  Hur som helst så åker vi till fjälls i sommar och det ska bli underbart! Ingen skoteråkning, men fiske!

EldmästareSolskensplatsRödingarSkoteråkning

Grattis

Idag säger jag GRATTIS GRATTIS till Tina som fyller år! Hon är fortfarande en ung tjej och kommer alltid att vara!

Planetpolare


Jag fyndade förvaringslådor häromdagen på Åhlens. Det var ett "tag 2 betala för 1-erbjudande". Så jag köpte dessa två lådor för 74.50 och fick 2 likadana på köpet. Det var ett riktigt fynd tycker jag, de är riktigt fina och roliga.  I en ska vi ha Elis leksaker, och en ska var för urväxta kläder, en för kläder på G och den 4:e får jag fundera lite på vad den ska innehålla...


Planetpolare från Åhléns

Polarna

Elis har en polare som heter Hjalmar, han var på besök i går. Här är sötisarna!Elis och Hjalmar


Mer pysselJag har pysslat lite mer på sistone. Nu har jag sytt en fodrad filt. Den ligger nu på soffan där Elis brukar ligga och den passade rätt bra. Ibland händer det ju små olyckor och då vill vi skydda soffan!


Dagens blöjfynd...
Idag när jag skulle byta blöja så blev jag mäkta förvånad när jag vecklade upp den. Det satt en bit svart tejp, liknande isoleringstejp i den. Jag trodde de skulle hålla tätt ändå.... Nu ska jag skriva till blöjtillverkaren och fråga vad detta är. Har Ni varit med om något liknande

RSS 2.0