Utan dina andetag

En av världens bästa kärlekssånger, så underbart vacker.

 


 Jag vill tillägna den till mitt kusinbarn Karolina, som igår skulle ha fyllt 23 år.
Lilla ängel Karolina, sov i ro.Kvällens middag

Idag blir det Grekisk sallad till middag. Jag har längtat, det var länge sen sist trots att den ligger högt på min "godaste salladenlista." Men Greksallad är greksallad, då SKA det vara riktig fetaost och riktiga kalamatasoliver annars är det inte greksallad. Jag har dock kommit fram till att Grekiska oliver är de klart bästa, både gröna och svarta. En restaurang borde inte får kalla salladen för Grekisk sallad om de har fuskoliver och fuskfetaost tycker jag. Fuskoliver är av typen urkärnade små (vilka som dock kan rekommenderas till Tapenade), och fuskfetaosten är typen Arlas med komjölk... Då kan de kalla den Fuskgreksallad eller fubbig greksallad. Gillar Ni Greksallad?

Grekisk sallad med Tzatziki
 Jag kan varmt rekommendera dessa grekiska gröna oliver som vi fick i present av våra kära kompisar E & P! Dessa oliver är verkligen smarriga och rekommenderas varmt.

 

Den här kom på posten...

...för några veckor sedan. Gissa om moster blev glad när hon öppnade paketet som låg på hallmattan! En fin pärlplatta från gg, moster favvo!Ligger lågt

Jag ligger lågt nu, har inte energin riktigt. Trots vackert väder och en dag på stranden och en dag på Fårö förra helgen! Då var det sommarvärme!

Tjuvtittat

Flensost torsk partner

Tjuvlyssnat

En förstklassig revansch

SJ:s tåg, Göteborg - Stockholm

En alldagligt klädd kvinna ~30 beställer mat i bistron och det kvinnliga biträdet ~20 knappar in allt eftersom.
Biträdet: Då blir det 115 kronor.
Kvinnan: Jaså, så du ger mig inte drickan gratis? Sa jag inte till dig att jag åker i första klass?
Biträdet: Men...
Kvinnan: Inga men, jag åker med första klass och då ingår drickan. Rätt skall vara rätt.
Biträdet ser ut att påbörja ännu ett förök till argumentation men avbryter och slår bort drickan från beställningen.
Biträdet: Då blir det 125 kronor.
Kvinnan: Men...
Biträdet: Inga men, rätt skall vara rätt och eftersom du åker i första klass ska du få drickan gratis även om du då tyvärr går miste om vår menyrabatt. Det blir 125 kronor, tack.


Havsutsikt

Funderade kring detta med havsutsikt angående lägenheten som är till salu på Tott Resort nere på Norderstrand. Fantastisk utsikt över havet står det.... Är det egentligen så märkvärdigt? Jag menar att se havet. Det är ju bara en massa vatten och någon pråm och båtar som passerar i horisonten då och då. Hur kul kan det bli!?  Det är säkert en frihetskänsla, men det är också en massa fiskmåsar som skränar och skitar ner där nere. Och när det blåser västanvindar så du bor högst upp, och då lär det blåsa rejält..... Tror inte jag skulle betala över nio miljoner för det. dessutom en massa mavar som passerar och skriker och skräpar ner!  Jag har inte råd för den delen heller...

                                                                                                                                                     Bild härifrån

RSS 2.0