Ro i själenEtt speciellt ställe på denna ö är Krusmyntagården som ligger i Brissund norr om Visby. En alldeles underbar plats där jag får ro i själen av att vara. Vi brukar åka dit och fika eller äta ibland eller bara sitta och titta ut över havet. Där får man verkligen ro i själen av att vara. Det är helt fantastiskt. De har en liten butik där de säljer smått och gott, främst kryddor. Jag kan varmt rekommendera Fiskkrydda Själsö och Citronpepparn. Har man börjat använda Krusmyntas citronpeppar vill man inte ha någon annan längre, så är det! Jag kan varmt rekommendera ett besök på detta mysiga ställe om Ni åker till Gotland.


Bilder härifrån

Bruna Dörren, nej tack!

När vi har varit på någon strand på östra sidan så brukar vi ibland åka till Ljugarn och käka efteråt. Ofta har det blivit Bruna dörren som har lite blandad mat till hyfsade priser. Jag är väldigt svag för pizza och de brukar ha väldigt goda pizzor där.
Nu sist när vi var där valde jag en med kyckling, jordnötter banan och lök. Vet ni vad jag fick på den, tre små kycklingbitar, fem bananskivor, ca 6 jordnötter och lite lök....  Jag var så besviken, det brukar vara bra med pålägg på pizzorna där. Jag klagade dock och de tog in pizzan och la på lite mer banan och lök, fast de värmde inte upp den så det var "rått". Min sambo tog en Hawaii + färska champinjoner, de glömde champinjonerna så de tog in pizzan och la på champinjoner och värmde den inte. Så han fick också "rått" på sin pizza. Väldigt dåligt tycker vi. En annan gång när vi var där så fick vi vänta på maten i ca 50 minuter, när den väl kom in så kom min mat in ca 40 minuter före sambons... Så nu börjar vi bli less på detta ställe, de verkar tro att de kan behandla sina gäster hur som helst utan goodwill. Tyvärr ligger det väl något i det då det är mycket turister här som bara kanske dyker upp där någon gång. Framöver blir det Strandcaféet som vi också brukar besöka och de har bra mat, så Bruna dörren får vara. Jag vet fler som har råkat ut för liknande saker på Bruna Dörren och börjat tröttna så det är inget ställe att rekommendera om Ni kommer till Gotland och Ljugarn!Restaurang Bruna Dörren
 

Bild härifrån

Stockholmsveckan

Denna vecka är det fullt party i Visby som är invaderat av stekare, brats och pinglor från "Stockholm". Det sprutas Bubbel och Rosé hejvilt. Jag har dock inte varit "nere på stan" ännu och kollat in läget, är alldeles för trött för det. Undra om stockholmarna vet om att de är en attraktion för gotlänningarna!? Jag tror jag ska göra som gotlänningarna och gå och sätta mig utanför Kallis när After-Beachen är slut, för att titta när folket ordagrant ramlar ut genom entrén. För en del är det raka vägen till fyllecellen eller till akuten. Undra om bratsen vet om att de är en attraktion för öborna, (och vilken attraktion sen då)?

                                                                                                      Bild härifrån

Flyttfunderingar...

När folk flyttar till en ny stad brukar man ju säga att man är nyinflyttad, tex i Malmö. Hur blir det då när man flyttar till en ö, är man nypåflyttad då? Man bor ju inte i Gotland utan på Gotland.....

En anledning finns det...


Fast det förstås, i år har de Ben & Jerry´s nere på Glassmagasinet så det finns en orsak att gå dit...


Vaniljglass med bitar av chocolate chip kakdeg.


Glass i stora lass!

Jag gillar glass och här i Visby finns Visbyglass som har en lite glassbar på Hästgatan. De har fantastisk god glass som är hemmagjord. Men Glassmagasinet då säger nån. Ja, Glassmagasinet må ha många sorter och vara Sveriges största glassbar. Men Visbyglass har dock godare glass och smaken är det viktigaste tycker jag. Smaker jag kan rekommendera är Honung/Saffran, Pistage och Polka! Så besöker Ni Visby och är sugna på glass, bege Er till Hästgatan och Visbyglass, ni kommer inte att ångra Er! 

 Bild lånad härifrån

Gotland -92

Vi var på Gotland på semester när jag var liten. Vi campade på Kneippbyn. M+P hade lånat ett stort campingtält av min faster och farbror. Vi hade igelkottar utanför tältet, pippihuset och jag åkte på de små bilarna utan för pippihuset som man stoppade i en krona på sidan. Det är ungefär vad jag kommer i håg. Efter det har det blivit många semestrar på denna underbara ö, bla 1992 med mina vänner P och J. Vi campade på Norderstrand och jag kommer i håg betydlig mer ifrån den semestern. Och nu, 2008 har jag hunnit på här i några år och det är en fantastisk livskvalité att bo på denna ö. Vi hörs nu sticker jag till stranden!

Äntligen badväder!

Idag har jag varit på stranden vid Svarthäll, och det märks vill jag säga jag är lite för varm om axlarna.... Svarthäll är en fantastisk plats här på ön. Min väninna badade men inte jag. Det var lite kyligt tyckte jag, trots att det var uppemot 20 grader.... Jag är egentligen ingen badkruka utan älskar att bada, vet inte vad som flugit i mig. Mitt första dopp i år tog jag i början av juni ute på Ingarö när vi var uppe i Sthlm! Det var kallare än i dag.
Jag kan rekommendera Svarthäll om ni är på väg till ön. Har Ni badat i år?


Från dagens badkarta 

Ireviken 09:51
Vind: Sydväst, Svag vind
Temp: 20 °C
Algnivå: 0

 

RSS 2.0