Kött, kött, kött...

I helgen var sambon och jag ute och åt med T o J. Vi var på Texas Longhorn och åt KÖTT! Massor av kött och det var fantastiskt gott! Kan varmt rekommendera TL om Ni gillar en god köttbit! Efter middagen gick vi vidare en sväng till ett ställe i närheten och satt och snackade. Det var jättejättetrevligt och mysigt. Utsikten från fönstret på stället var inte den bästa. Jag undrar vad ägarna tänker.... Kan Ni gissa vilket stället är? Gerda, du behöver väl inte gissa för du vet.


image81

Spadags!


Någon som är sugen på Spa!?


Kycklingar i bad

SchlagerPernillaNostalgi


Lite nostalgi inför nästa delfinal! Heja Pernilla, när är det din tur igen!?


Gör inte en dum lägenhetsaffär i Visby!

Jag brukar kolla in hus och lägenheter på på Hemnet, Bovision, Blocket etc. Nu är det til salu en nyproducerad 3:a centralt i Visby nära muren på Hemnet, för 1 475 000 via mäklare. På Blocket är det ute en nyproducerad 2:a i precis samma område och samma typ av hus för 1 500 000 via privatperson. Vem köper en tvåa dyrare av privatperson när du kan få en 3:a billigare av mäklare, i samma område och tsamma typ av hus? Och förresten så tror jag inte att privatpersonen får så mycket för sin 2:a, stackars köpare i sådana fall...


Hurra för schlager och bröderna Rongedal!

Åh, jag är glad! Min favvo i kväll var "Just a minute" med bröderna Rongedal och den gick direkt till Globen! Hurra, hurra, hurra, hurraaaaa!  En annan bra låt var "Du behöver aldrig mer vara rädd", kommer nog att spelas flitigt här hemma tror jag! Vad tyckte Ni?

Tror Ni att det är samma kostym här som han hade i framträdandet nu i kväll??


Inför toalettbesök i Kambodja!

Det finns instruktioner för allt, denna skylt stötte vi på i Kambodja när vi reste runt i sydostasien för några år sedan!
Jag gillar den skarpt!

image80


Smärta benen med vax, nej tack!

Nu ni, ska jag berätta vad jag gjort för första gången, eller skulle ha gjort! Jag har försökt vaxa mina ben, försökt ja... Det gjorde så dj...aaaaaa oooooooooooont så jag var tvungen att stoppa behandlingen. Hann bara vaxa en litet område och det räckte, vågar inte tänka på hur det känts om jag skulle ha vaxat båda benen... Jag använde mig av denna:

Veet® Cold Wax Strips för normal hud
förstora


När man läser om att vaxa benen som nybörjare så verkar det ju inte så farligt. Tjena, skriv att det gör så ont att alla grannar kommer och frågar vad som står på... Jag kommer aldrig att göra om det (om det inte finns en mindre smärtsam variant)! Det kanske är någon som har något tips på ett snällt vax som inte gör så f.......t ont. Jag undrar också om det gör lika ont på salong? Jag får hålla tillgodo med min Gilette så länge, bladen funkar bra men måste underhålla ofta!

Tacksam för tips!


Noice Makers


Måste lyfta fram Tärnabandet Noice Makers. De är helt underbara, nu tror jag dock inte att de som har gjort denna video utan det är några helt utomstående. Men lyssna och njut till dialekten och rolig text!

En länk till Noice Makers på myspace. Och vet Ni en sak, jag har varit på sameläger med sångaren i bandet när jag var liten, lyckost mig va..;)Schlagerpartyt fortsätter...

Oj oj, hur röstar svenska folket som skickar den där gamla avdankade dansbandssångaren till Globen. Helt ofattbart? Låten tar tankarna till grisfester på kanarieöarna... Men det kanske gör det lättare för konkurrenterna i Globen, några dåliga låtar ska  väl dit!  Annars var startfältet jämt. Suzzi Tapper var bäst, kanske inte bästa schlagern men bäst låt helt klart. Hon är redan sedan tidigare en idol för mig!
Björn Gustafsson var helt outstandig. Det kanske blir dags för honom efter Luuk, det skulle inte vara helt fel tycker jag.
Vad tyckte Ni om kvällen?

Att vårda och och korta vårdköer

I senaste numret av tidningen (pappers)  Fokus lägger Ylva Johansson skulden för vårdköerna på vårdpersonalen! Ja just det, på vårdpersonalen. Hon menar att de anställda måste ändra attityd och de har inte prioriterat detta arbete. Hon säger att personalen menar att själva vården är viktigare än väntetiderna. Ja men sjävklart är vården viktigare. Vill hon inte bli vårdad när hon måste uppsöka sjukvård? Vill hon att vårdpersonalen ska säga:

"-Ylva vi kan inte vårda dig nu när du är akut sjuk för vi arbetar med att korta köerna, så du får vänta med att få dina undersökningar och medicin. Du får ligga här och kräkas och ha ont en stund till... "

Jag undrar hur hon definierar vårdpersonal. Vårdpersonalen gör nog så gott de kan. Jag håller dock med henne att ledarskapet i vården har stora brister.  Det verkar vara långt mellan de som fattar beslut och de som arbetar närmast patienterna.

För övrigt vill jag slå ett slag för tidningen Fokus som är ett nyhetsmagasin som sammanfattar och fördjupar veckans nyheter.

Schlagerparty!

Hurra, i kväll börjar melodifestivalen! Vad jag har längtat! Jag tycker det är lika kul varje gång. Men jag tycker nästan att det är som ett skämt att Christer Sjögren ska vara med... En gammal avdankad dansbandssångare kan vi inte skicka iväg till Serbien i Maj, no no!
 

Här är en av mina schlagerfavoriter, Vad har Ni för schlagerfavoriter? Om jag inte missminner mig så är det någon som själv sjungit in denna låt...;)


Nationalsång!


Har ni SETT och HÖRT denna?  Den är underbart rolig!


 


Anträffbar och beroende...


Tänk vad vi blir beroende av saker och ting som vi klarat oss så  bra utan förut. Mobilen är ett exempel. När mobilen kom var det så roligt och bekvämt, du kunde bli nådd fast du inte var hemma.... Inte missa någon som ville åt en!  Glömdes den hemma  - hem och hämta, någon kunde ju ringa! 
Jag tycker att mobilen numera mer är ett besvär. Jag vill inte bli nådd hela tiden! Jag vill vara i fred i bland, så jag tar faktiskt inte alltid med mig mobilen om jag inte väntar på något speciellt samtal eller ska möta upp någon.
Den är ibland mer en stressfaktor än en möjlighet. Varför ska vi vara anträffbara hela tiden?

Likaså nummerpresentatören som du ser om någon har ringt... Är det så viktigt, de ringer väl igen om det så angeläget eller hur!? Du får betala för en onödig tjänst som du egentligen inte är i behov av!


Till syvenes och sist...Slutar aldrig att förvånas över denna man...


Svar till gissa bilden!

Nu måste jag ta mig en allvarlig funderare över mina "gissa bilden". Tycker att rätt svar kommit alldeles för snabbt...;). Jag måste göra det svårare framöver!
Mattanten hade helt rätt! Det är en smaskig smoothie!

Vår skog!Gör som Aleya och klicka Er in här och vidare på den gröna knappen!

RSS 2.0