Muskot

Hörde om receptet som innehöll fel dosering av Muskot  i Matmagasinet. Det skulle tydligen vara 2 kryddmått muskotnötter, men det stod 20 nötter. Jag undrar vem som river 20 nötter och blandar i smeten? Borde man inte reagera och tycka att måttet  borde vara angett i någon annan form ex msk om det skulle vara så mycket... Annars är ju Muskot väldigt gott i lagom mängd så det inte blir giftigt! Själv använder jag det när jag gör potatismos, Lasagne och Moussaka!

Bild
härifrån


That´s the way....

Denna reklam är bara så kul tycker jag. När jag får en bebbe ska den få lära sig att dansa så!Smartolja

När jag var och hälsade på mina favokillar så bjöd deras pappa dem på smartolja. Det var med blandade känslor den togs emot. Lillkillen gapade glatt och tog emot den. Men storkillen var inte lika pigg på att inta oljan... Då sa pappa:
-Om du inte tar din smartolja så får Axel den och då blir han smart!
 Axel han gapade och gapade, men Arvid ville ändå inte ha den. Dock tog han en liten smak av skeden sen fick Axel resten. Så jag tror att Axel, han blir nog en väldigt smart kille. Fast det verkar Arvid redan vara då han genomskådar sin pappas trick att få i honom smartoljan!


Irriterande väckarklocka

I vårt kvarter kommer de och tömmer glasigloon runt 05-tiden varje måndagmorgon, ibland ännu tidigare. Det ekar i i hela kvarteret kan jag tala om! Vi har inte ens sovrumsfönstret mot igloon. Efter det är det inte så lätt att somna om heller för den delen. Hur i hela friden kan Gotlands kommun komma på att skapa detta oljud så tidigt på morgonen??? Nu är det jag som ringer ansvarig förvaltning på kommunen och frågar vad de håller på med! 


Kanjanas restaurang och thaishop

Ett hett tips om Ni vill äta gott Thaikäk i Visby är Kanjanas. Hon har öppnat en restaurang och sin lilla Thaishop på Lummelundaväg. Jag är så glad för vi bor inte långt därifrån. Jag handlade mycket av henne då hon hade shopen på Mästergatan och nu är den ännu närmre till shopen. När man handlar av Kanjana får man bra grejer om du tänker laga thai, billigt är det också. Dessutom ger hon väldigt bra tips hur man använder de på bästa sätt!! Vi har än så länge bara tagit maten på takeaway men nu när hon renoverat detta förut så trista hak så ser det väldigt trevlig ut.  Hennes Pad Thai är inte att leka med. Så gå dit om ni gillar Thai, ni kommer inte att ångra er. Gillar ni thaikäk?

 

RSS 2.0