Läsklistan

Nu blev jag sugen på läskeblask, fast jag ska inte dricka det.
Här kommer min lista på godaste läsken:

1. Coca-Cola
2. Portello
3. Zingo
4. Trocadero
5. Pommac


Portello var min favorit när jag var liten. Mormor och morfar hade den. När vi var hos dem uppe i fjällen fick vi dricka dricka. Vi fick gå ner i matkällaren och välja varsin dricka. Jag brukade mest dricka Portello då, men ibland blev det en Trocadero, Rio, Guldus, Pommac eller Champis. Coca-Cola fanns inte i drickabackarna och det var nästan giftig i min familj. Jag kan nog räkna de gånger jag drack Cola på i barndomen på min högra hand, ja kanske den vänstra också. Då var det verkligen fest. Det är värst att jag tagit igen det nu när jag blivit äldre.
Vilken är Er favoritläsk?
 

Portello Trocadero

 

Bilder härifrån

Svenskarna passar på

På Gotland är det fantastiskt vackert väder denna vecka. Solen skiner och det är hyfsat varmt. Sitter man i lä så värmer det rejält. Min kollega har besök från England denna vecka och häromdagen gick de förbi Almdalen. De kom i sina varma kläder och mössa, men njöt ordenligt. Döm om förvåning när engelsmännen såg svenskarna där som låg och solade i bikini! Vad är detta, svenskarna är ju tokiga!? Bikini, nu!!! Men vi svenskar vi passar ju på som Fredrik Lindström säger och det är ju så sant. Vi passar verkligen på när tilfället ges. Jag glömmer aldrig en midsommar för ett antal år sedan då vi firade midsommar ute i Svinninge. Vädret var växlande. Morgonen var solig så vi dukade ett fint midsommarbord som vi brukade och satt oss för att äta vår sill och sjunga. När vi satt oss började det att regna, så vi bar snabbt in bordet i stugan och fortsatte äta. Sedan kom solen fram igen så ut med bordet för att fortsätta. En regnskur till och vi in med bordet, ut igen och in igen. Efter tre försök så fick bordet stå inne och vi med. Känns det igen och passar Ni också på?


 
 image90

Brassestol på bästa stranden
 


Ang flyttankar...

Mäklaren har också glömt att berätta att under sommaren (när trädgården används), går det regelbundet om dagarna ut ett utrop/information i högtalaren på Kneippbyn "nu är det 15 minuter kvar till nästa Pippiföreställning..."
som dånar ut så det hörs över hela Vibble berättade just min sambo som är uppvuxen där.
Fast det så klart, det kanske inte är så illa att ha Pippi Långstrump till granne...


Flyttankar..

Ikväll när jag surfade in på hemnet så har det lags ut ett objekt på Tullebovägen vid Kneippbyn. Det är det tredje objektet på kort tid och det är dyrt, 7,8 miljoner!! De andra objekten går också loss på ett antal miljoner. Folk verkar ha förköpt sig och inte ha råd att bo kvar där.  Det är inga dåliga objekt och det ska bli spännande att se vilka som köper dessa objekt. Detta objekt som las ut idag är otroligt snyggt och har en fantastisk utsikt. Men mäklarna använder sig av många roliga uttryck för att sälja, såsom "Spår efter inlandsisen", "Ett fantastiskt hus med ett hänförande läge.  Jojo, spår efter inslandsisen det är häftigt att ha på sin tomt, som om det inte finns på fler ställen...Eller ett hänförande läge, ja visserligen vacker utsikt, men Kneippbyn som granne med en stor camping med festande folk samt ett vattenland för barn alldeles bredvid.... Ja, mäklarna gör allt för att sälja sina objekt....
Det ska bli spännande att se vem som köper huset, själv har jag ingen kassa som räcker till. Men drömma kostar ju inget!

PS. Såg att en del av inlägget ej var med när jag la ut det första gången...


I´m back

Nu har jag kommit av mig igen, men nu ska jag blogga till igen! Har haft mycket att stå i!

Släke och Tott Resort

På Norderstrands camping på Gotland byggs det för fullt. Tott Resort är namnet på den nya anläggningen. Det kommer nog att bli ett lyft för den gamla campingen som bara ligger några km från muren. Det är en resortanläggning med både hotellverksamhet och privatägda bostadsrätter. Jag tror det kommer att göra succé, men ack så dyrt. En lägenhet är nu till salu för 9,5 miljoner, med en yta på 145 kvm med pool, havsutsikt, närhet till sandstrandetc. Men 9,5 miljoner kronor.... Det är ett attraktivt läge det håller jag med om. Jag vet inte om sandstranden är så mycket att hänga i julgranen. Och de har glömt att informera om i annonsen är doften från havet. Släke. Har ni luktat på släke nån gång....? Det är en riktig stank det, och denna doft kommer och går, och det känns där vid Norderstrand, där Tott Resort nu byggs och de dyra dyra lägenhterna för spekulanter....
image87Bild lånad härifrån

Glass Glass Glass


Äntligen är Lakritspuck  tillbaka. Jag har väntat på den! Jag gillar lakrits i olika former. Och jag gillar glass....
Det är alltid lika kul när årets glassnyheter kommer, och det är alltid lika tråkigt när ens favorit försvinner. Man hinner bara med att hitta den och få upp smaken och vips så är den borta.... Nu är det ju bra att GB tar tillbaka sina gamlingar och säljer dem på nytt. Hoppas bara det inte blir en kort comeback för Lakritspucken!
 
Här är min lista på mina godaste GB-glassar:

1. Lakritspuck
2. Piggelin
3. GB-sandwich
4. Magnum Strawberry White
5. 88:an

Lista på mina godaste glasssmaker:

1. Pistage
2. Zabaione
3. Honung och saffran
4. Tiramisu
5. Cookies and creamVad gillar Ni för glass? 


Kaffe D.O.M. på danskt vis....


På vägen hem från restaurangen vår första kväll slank vi in och skulle värma oss på en Pub. Jag beställde Kaffe D.O.M. som jag tycker är så gott, speciellt när man just vill bli varm. Men hallå danskar, var är kaffet..!?  Min Kaffe D.O.M.
image86


Nu visade det sig att det var en gröngöling i baren som läst ordagrannt i drinklistan på Dubliners Copenhagen, men missat rubriken ovanför där den varma kaffedrinken fanns med.... Som väl var fick jag dock en ny, med kaffe i!
Gillar Ni kaffedrinkar?

Var fan är mitt rum..?

Oj, vilken rolig programserie som börjande i kväll. Var fan är mitt band? med Magnus Uggla. Såg Ni det? Vi skrattade högt här hemma. Han är för rolig den där Ugglan! Vad han fick stå i för att hitta rätt rum på hotellet sen då.... Det behövde då minsann inte vi när vi kom till Köpenhamn. Det enda jag önskade när jag bokade var att få bo högt upp. Så Magnus om du ska bo i Köpenhamn kan jag rekommendera Copenhagen Plaza varmt! Be att få bo högt uppe. Här bodde vi och det var väldans bra! Och ja, sängen var skön och TV: stod på lagomt avstånd (platt-TV med stor skärm)!

   

Vårt rum!

RSS 2.0