Tvärarg på oartiga svenskar!

Jag måste bara spinna vidare på vad Tina tidigare skrivit om, nämligen att tränga sig före i kön. Min lilla butik brukar vara väldigt snabba på att öppna en ny kassa så fort kön blir för lång. Men icke är det den som står näst på tur som hamnar först i den nya kassan, nej det är den som står sist eller den som är snabbast dit. Idag när jag plockade ned mina varor i kassen var det lång kö till kassan. Det öppnades en kassa till och vips, var den medelsålders man som nästan stod sist i den gamla kön först i den nya. Jag blir så tvärarg  på folk som gör så och sedan skämdes jag i mannens ställe. Nästa gång någon gör såhar jag lovat mig själv att jag ska säga till att det är inte ok att göra så. Inte tränger vi oss före när vi ska betala biobiljetterna eller checka in. Där kan köerna vara precis lika raka och det syns tydligt vem som står på tur.

I denna fråga har vi mycket att lära av amerikanarna! Fyyy på alla oartiga och ouppfostrade svenskar! 

Livet är underbart!

I gårkväll slappade vi i soffan och kollade en rulle, och inte vilken rulle som helst! Utan "La vita e bella" eller "Livet är underbart"  som den heter på svenska! Den är en av mina absoluta favoritfilmer. Jag har sett den ett otal gånger, och jag skrattar och gråter om vartannat varje gång. Den är ett mästerverk som visar kärleken i en familj och på en ofantlig överlevnadsstrategi!  Jag blir lycklig av den, trots att den samtidigt är väldigt tragisk. Jag rekommenderar den varmt till alla som gillar film, och till Er andra med för den delen!


Framsida 


Baksida...
 Bilder: www.google.com - bildsök)

Gissa bilden 5

Nu är det dags igen! Det var ett tag sedan sist, jag har legat av mig! Här kommer nu nästa gissa bilden. Kom igen nu allihopa och gissa!

Ledtråd: kan vara i närheten nu!  
image16

Utmanad!


Jag har blivit utmanad av Gerda

Här är reglerna:

1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta sju sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.


Här kommer mina sanningar:

- När jag blir jättearg så börjar jag gråta, fast jag blir inte jättearg så ofta!

- Förr om åren när jag inte kunde sova brukade jag läsa telefonkatalogen. Många roliga namn och liten text!

- Jag älskar askar, lådor, burkar, korgar av olika slag. I dem stoppar jag ned saker och förvarar...

- När min sambo är borta äter jag blodpudding som jag älskar!

- Jag har lagervaror  av: servetter, ljus, ajax,  mr muscle kök samt badrum, tvättmedel, fönsterputs, disktrasor, diskmedel, glödlampor, skruvar, rengöringskräm, kroppslotion, duscholja, duschcreme, tvål, schampo, balsam, deo, tops, bomull, tamponger, tandkräm, tandborstar etc.

- Ibland när jag är ledig går jag i "pyamasen" hela dagen och bara myser!

- Jag är glad över att jag har en sån fin syster och sådana fina kompisar! Något som jag är dålig på att berätta för dem!

Nu utmanar jag: 

Bumblebezz 

kafferepet
 
Desperata hemmafrun

Tina och Jonas

Turbotrollet

Skärgårdsdoktorn

Aleya

Tidningspapper och fönsterputsning!

Förra veckan var jag och hälsade på en kompis över dagen. Vi hade jättetrevligt, åt och pratade. Hon har en liten kille som är väldigt go och glad! Det är alltid lika roligt att få träffa honom. Vi pratade om ditt och datt, och kom vi in på städning..... Kul ämne..:/ I alla fall fick jag ett tips att putsa fönster med tidningspapper! Jag hade aldrig hört talas om det, och var väldigt skeptisk, men hon visade och det blev jättefint. Så jag har provat detta och har såååå skinande och rena rutor nu. Min sambo såg våra fina rutor när han kom hem. "Japp, jag har torkat med tidningspapper!" Då säger han, "ja, det är jättebra att använda vid fönsterputsning". Som om jag har sett honom putsa fönster med tidningspapper... "Det har Peters pappa lärt mig...." säger han.
När jag sedan pratar med några vänner så vet alla om detta knep, jag som trodde det var något nytt! Hon som tipsade hade sett det på TV, det kanske de andra också gjort! Varför har jag inte hört talas om detta förrän nu...? Det sparade massor av tid och blev så mycket bättre än med skrapan! Det kanske är den där tyskan  som var med i "Äntligen hemma" som har tipsat om det. Hon hade många konstiga tips...
Jag får nog ringa och tipsa mamma, eftersom hon inte lärt mig det så vet hon nog inte om knepet..... Kände ni till det?

Delivery, snabbmat och valmöjligheter...

Ikväll ska vi delivra mat. Jag funderade först på att laga Wallenbergare, men blev fruktanskvärt lat och väldigt hungrig så vi ska beställa i stället. Nu kommer då de stora frågorna, vad ska vi äta och varifrån ska vi ta maten?? Pizza, Thai, Pasta, Indiskt, Kina, Hamburgare, Kebab, Plankstek, Sallad.... Det finns mycket att välja på, lite jobbigt när man är velig som jag. Först ska vi bestämma oss för vad vi ska äta tex. äta pizza, sen måste vi bestämma oss var vi ska ta dem i från. När vi väl bestämt vilket ställe vi tar pizzorna ifrån så måste vi bestämma oss för vilken pizza vi vill ha.. .Det tar aldrig slut med dessa val, kanske hade det gått snabbare att laga Wallenbergare........


Svar gissa bilden 4

Där hade ni ganska rätt alla tre, Gerda, Blingbling och Biibii! Bilden var från JOKK blåbär.
 JOKK blåbär rekommenderas varmt. Smaskens!!!! Blåbär är rikt på antioxidanter och väldigt nyttigt, fast det är nyttigare att äta riktiga!
Har jag kommit till serviceställe?

Jag är en gammal restaraungmänniska. I min ungdom innan jag började plugga, så jobbade jag på olika restauranger och caféer. Service och bemötande är a och o fick jag lära mig. Maten och fikabrödet är också viktigt, men service och bemötande är något som gästerna kommer ihåg. Det är lätt att bli dömande när man själv är ute och äter eller fikar. Men det är OCKSÅ lätt att ha förståelse för personalen när de har det svettigt och stressar, detta ursäktar dock inte ett otrevligt bemötande och en dålig service gentemot gästerna. Nu ska vi inte prata om bemötande utan service. Vem är det som är viktig på en restaurang eller ett café? När jag kommer in på ett ställe vill jag känna att jag är välkommen och att jag kan få vad jag vill ha, även det där lilla extra utan att vara till besvär. Denna skylt har mött mig på ett café som jag ofta besökt när jag varit i staden, men sedan den kom upp har jag inte haft lust att gå tillbaka när jag kommit till stan. Är detta service eller lathet eller kanske rentav snålhet........?image23Jag tycker det är tråkigt att det första du ser när  du kommer in är en skylt som denna, "Ånej, vi vill inte ha gäster som är nöjda här, för vi orkar inte med service" tycker jag den signalerar. Vad tycker ni? Tror ni mackorna eller mm. blir billigare om man ber dem plocka bort löken eller tomaterna........

Gissa bilden 4

Nu har jag allt legat av mig med bloggandet, men det ska ta ny fart jag lovar. Vi kör igång med en ny Gissa bilden. Förra var väldigt svår verkar det som, så vi kör en turbo nu, kom igen allihopa!


 

Rätt svar till gissa bilden 3

 
Nu kommer svaret till gissa bilden 3. Det var mitten på en solros! Tyvärr ingen vinnare som skulle ha fått en rolig bok. Nu får vi se när nästa gissa biden dyker upp! Ha en god natt allihopa! 


Vinnarens pris som jag har turen att få  behålla!image18
NIX.nu

Nu börjar det likna nåt. Men ni får allt vänta lite till på det rätta svaret... Det kommer...
Gillar ni telefonförsäljare? Jag avskyr dem! Innan vi anmälde oss till NIX så ringde det säkert försäljare MINST 2 -3 gånger i veckan! Jag höll på att bli galen! Eftersom det är min sambo som står på abonnemanget så var det oftast honom de ville prata med. Men om inte han var hemma så gick det lika bra med mig. Varför fråga efter sambon om det går lika bra med mig!?  Det har dock blivt mycket bättre sedan vi anmälde oss till NIX. Kan varmt rekommendera! Dock ringer de någon gång ibland nu också och vill sälja på en saker.  En del ursäktar sig med att de inte visste att vi var med och ska notera det... !Nej, men kolla upp det innan du ringer!"  Nästa gång någon galen försäljare ringer och frågar om jag vill ha strumpor alldeles gratis ska jag svara:  "Nej, för jag har inga ben och behöver inga strumpor".....


Gissa bilden 3!

Nu kommer nästa bild i serien! Jag hoppas som vanligt på många gissningar! Än så länge är det inte så många som är med i matchen, det kan ju bli bättre. Jag vet att det är fler som tjuvkikar, jag kan se att ni varit inne och smygläst.... Lämna mer spår efter er vet ja!  Allt det bästa önskar jag er som redan är med och gissar! Lycka till!


 image16

Hur ska man göra?


Jag funderar lite hur man ska framföra saker till en person som kan vara lite känsliga. Såsom att tala om att en person luktar svett... Om det är en när och kär person är det inte kanske så svårt.  De vet ju att man vill deras bästa och att det är i all välmening förhoppningsvis. Men om det är till exempel en arbetskamrat, skolkamrat som man bara umgås med på jobbet eller liknande. Jag väljer inte mina arbetskamrater etc, men mina vänner kan jag ju välja att umgås med. Den här personen luktar väldigt illa ur munnen..... Vet inte om den vet om det. Det är väldigt jobbigt att när den kommer för nära. Det kan ju vara så att man har en sjukdom, eller så borstar man inte tänderna ordentligt, eller så äter man saker hela tiden som får en att lukta illa....  Hur brukar ni göra???

Rätt svar till gissa bilden 2!

Vinnare är Biibii och Tina! Det var en cykelnyckel.  Gratulerar till en skål med karra som ni kan få om vi ses!  Denna gång verkar det har varit en lätt match att gissa, så nästa Gissa bilden blir en utmaning vill jag lova!
Skål med karra! 

image13

Gissa bilden 2!

Jag kan inte hålla mig, utan publicerar nu nummer  två i serien "Gissa bilden"! Så nu mina vänner är det upp till Er  att gissa vad bilden föreställer! Jag måste återgå till att göra min smörgåstårta klar, och framförallt rensa kylskåpet så den får plats......
Rätt svar till gissa bilden!

Biibii! Du var närmast rätt svar! 


 


Det är ett finger på en "lysknapp". Jag lägger snart ut  Gissa bilden 2 !

"Lookalike"

Igår var vi på 40-årsfest! Det var skojigt och mycket god mat och dryck! En av gästerna var en riktig "lookalike" till en känd sångare. Ser Ni vem? Till råga på allt pratade de likadant också! Jag var rätt stum när han började hålla låda och underhålla! 

Ni får hålla er till i morgon när det gäller rätt svar på "Gissa bilden"! Kanske kommer det en ny bild att gissa på! Fler gissningar önskas på förra inlägget!
Gissa bilden, vad detta är!?

Jag har snott en kul grej från bumblebeezz, att gissa vad bilden föreställer! Nu får ni gissa! Och även Bumblebeezz, så du också får ha kul!

                                            image4 

Jag är en retsticka!

Min sambo säger att jag är en retsticka! Var kommer det ordet ifrån? Ret = reta, Sticka = tunn pinne, eller dra iväg.... Är jag en retande pinne? Jag gillar att låtsaskittla honom när vi ser på TV, han blir lite nervös då och börjar skratta... eller så blir han lite arg. Jag kan inte låta bli för jag tycker det är roligt. Fast  jag gillar inte att bli kittlad själv, för jag är jättekittlig. Hur som helst är retsticka ett ganska roligt ord. Kittlig är också ett roligt ord, var kommer orden ifrån? Jag tror jag får kontakta Fredrik Lindström, han måste veta!

Det här är också en retsticka:


och det här...

Retstickan av Sara Soch det här...


 


Hjälp!

Vi ska på 40-årskalas på fredag till min sambos kompis, och vi vi inte vad vi ska köpa. Vi vill jättegärna att ni kommer med idéer till oss så jag kan shoppa present på fredag. Han arbetar med data, programmering mm. Han är jordens musikfreak och är med i en quizgrupp som är med i olika turneringar. Vi tänkte ge honom en flaska Skumpa/Cava och något mer. Ett presentkort på CD har kommit upp till förslag, men det är lite tråkigt.... Vi har också tänkt att göra en blandskiva med våra favossar till honom!
Tacksam för för Er hjälp!!!!!


Har ni tagit ställning?

Frågan är aktuell och kommer fortsätta att vara det. För mig är det självklart att donera. Men det har inte alltid varit det. Jag tyckte det var lite läskigt förut att de skulle plocka ut mina organ och inte vara hel när livet väl är slut. Jag tänker annorlunda nu, kroppen förmultnar ju eller så blir man kremerad det spelar ingen roll om jag det blir lite mindre aska eller lite mindre jord av mig....;) Hur som helst tror jag att själen lever vidare, jag skulle vilja bli en delfin i mitt nästa liv, och simma utanför Kambodja och Thailand. Vill Ni simma med mig då? 
...hoppas jag inte fångas i något nät. Det kanske blir läge och simma in i någon nationalpark.....

Jag har läst om många människoöden och träffat personer som är i behov av nya organ. Varför ska jag inte hjälpa dem om jag kan.  Skulle jag själv ta emot organ om jag var i behov av det? Jag tycker att det är viktigt att vi tar ställning hur vi vill göra.  Det är vårt eget beslut.


                                                  Boktips

                                          
                                            
                                                          

En humoristisk berättelse om en person som blir påkörd av en bil och dör, och vad han får vara med om när han är död, och framförallt för Er som gillar Paasalinna Länkar angående ämnet:

www.donationsradet.se/
www.yes2life.net/

https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx


                                      Jag som Delfin
  


Dialekt, shopping och palt

I morse kom jag ihåg en grej som jag har ogjort. Så jag bestämde mig för att  tvärfara för att utträtta ärendet. Som ofta när det gäller mig, shopping och affärer tar det alltid mycket längre tid än vad som var tänkt från början. Det finns ju så mycket att titta på, just det titta på. Jag  tittar, vrider och vänder på saker som verkar intressanta, men sen ställer jag ofta tillbaka det för jag kan inte bestämma mig. Jag velar väldigt mycket när jag är på affären, ska jag ha BOB-saft eller ICA:s, Estrella eller OLW, Barilla, ICA eller Kungsörnen osv osv.  Nu har jag i alla fall kommit hem och ska laga middag för vi har oätit här hemma. Ikväll får det bli "här är ditt kylskåp", helst något som går snabbt för jag är hungrig. Fast jag är rätt sugen på palt med hjortron, det var hur länge sen som helst vi åt det. Jag ÄLSKAR palt! Det är nästan min bästa maträtt, men det måste vara hjortron till och lite smör. Flatpaltar efter min mosters recept. En gång när vi var  var uppe i fjällen och jag bodde hos mormor, och Jo hos sin mormor (min moster) kom hon nedspringande när vi skulle ut och leka och sa "Du ät ingen frukost, mormor ska göra palt idag hos Akka (min mormor). Vi var så glada när vi var ute och lekte för både Johanna och jag älskar palten som min moster gör. På eftermiddagen gick vi in och åt, det var då jag åt sju stycken och hon åtta. Det är mitt rekord. Har aldrig lyckats slå det igen, och det är  ca 20-25 år sedan. Jchoo, nu var det dags för köket en stund. Jag ställer sambon vid diskhon för vi har odiskat....... Gillar ni palt och vad är erat rekord?


RSS 2.0