Personlighetstavla

Jag gjorde ett personlighetstest här. Det utmynnande i min personlighet i form av en tavla. Rätt snygg va..;)!? Testa gärna själva!


Hjärnpaj sa Erik!

Jag provade Gerdas idé med min jobbarkompis Erik. Han försökte och det gick inte så bra, han sa:
- Tänk om hjärnan stannar och pajar, hjärnpaj!
Sen försökte han inget mer...

Själv kan jag fortfarande göra detta med höger fot och höger hand med viss koncentration, försökte dock samma sak med vänster fot och vänster hand. Det blev totalt hjärnpaj hos Paus!

Snälla människor

Det finns några människor man möter i livet som gör en till en lite bättre människa. Jag känner och har mött några stycken. En av dem mötte jag när jag började plugga 1994, vi umgicks mycket intensivt under vår 3-åriga utbildning. Vi har även umgåtts mycket efter det. Nu bor hon tyvärr på andra sidan jordklotet så vi ses inte så ofta, men hon finns med ända Hon är verkligen en sån människa som har gjort mig till en lite bättre människa. Hon påverkar mig på ett positivt sätt, hon är en varm och klok person med ett stort hjärta. Hon har lärt mig så mycket och är ett förebild för mig många gånger. När jag har negativa tankar och känner mig irriterad och arg brukar jag tänka på henne och hur jag tror att hon skulle ha gjort eller tänkt. Det lyfter mig och jag kommer ofta på bättre spår och jag känner mig vid bättre mod! Det är positivt tycker jag.

Jag vill citera Stefan Einhorn ur konsten att vara snäll; "Snällhet är en egenskap som måste förvaltas med gott omdöme. Att vara snäll på ett äkta, positivt och gott sätt är verkligen en konst".

Detta klarar denna person utmärkt! Jag har mött fler sådana här människor i mitt liv, vissa har jag bara träffat någon gång medan andra finns i mitt liv fortfarande. Det är viktiga människor för mig, de får mig att utvecklas och må bra. Känner ni några sådana personer?


Konsten att vara snäll


Jag vill samtidigt passa på att tipsa om boken "Konsten att vara snäll" av Stefan Einhorn. Det är en riktig klokbok som alla kan läsa. Mycket är så självklart varför fungerar det inte alltid i praktiken? Han skriver om snallhet och godhet som alltför ofta har fått en negativ klang fast det är två mycket fina egenskaper som är positiva.

Läs om boken här.

Nappträdet


Idag har jag varit ute och promenerat. Jag har gått min vanliga runda som tar ca 30-40 minuter att gå.
 

Sagan om nappträdet

Längs med vägen står ett träd. Det är ett träd som är placerat invid grusvägen och i trädet brukar det hänga många nappar från stora barn som slutat med napp. Trädet kallas nappträdet, det står där och breder ut sina grenar så barnen kan hänga upp sina nappar i det. Det ropar:
-Här är jag och du får hänga dina nappar här hos mig!
Men det är inte alla barn som vet om att trädet finns där för dem. Mammor och pappor får berätta för sina barn att det finns ett träd som vill att man hänger upp nappar i det när barnen inte längre behöver sin napp. När det blir många nappar i trädet kommer nappmamman och rensar grenarna på nappar så det inte blir så tungt för nappträdet. Nappmamman tar alla napparna och trollar med dem så det blir nya nappar av dem så de små små barnen som behöver en napp kan få en!  Snipp snapp snut så var sagan slut!
Just idag när jag passerade hängde de en del nappar i trädet men inte så många, nappmamman har nog nyss varit där! Gerdas gg och mini är så välkomna att hänga sina nappar i nappträdet när de inte längre behöver dem! Ja, det är alla andra barn med så klart!


              

image42   

Vad är klockan?
Hämtad här!

Skogen

Har länge funderat på att göra om min sida lite. Blingbling har tipsat mig om sidor som visar om hur man designar sin blogg. Jag har inte orkat ta tag i det riktigt men ska göra det snart tänkte jag. Jag gillar min skog där uppe, och jag gillar att vara i skogen. Jag är en riktig skogsmulle, det ger ro i själen att vistas ute i skogen tycker jag. Det blir en paus i vardagen, att gå i skogen och det är ett bra sätt att rensa huvudet och andas frisk luft!


Donation

I dag läser jag i Aftonbladet (pappersversionen), om en liten flicka på 9 år som har fått ett nytt hjärta. Hon är född med ett svårt hjärtfel. Hon har väntat i 343 dagar, nästan ett år, på ett nytt hjärta. Så en kväll ringer det från sjukhuset och säger att de hittat en donator. Operationen har gått bra och nu är hon pigg. Victoria själv säger efter operationen "Nu är det någon som dött för min skull".  I morgon kl 21.00  visas en dokumentär i TV4 om Victoria. Jag har tidigare skrivit om donation. För mig är det viktigt att själv ta ställning om jag vill donera eller inte, så att mina anhöriga inte behöver ta beslutet. 

1 546 417 personer var registrerade i donationsregistret i slutet av oktober, och vi är ca 9 miljoner människor i Sverige, det är ca 17 % av befolkningen. Inte så många! Man behöver inte registrera sig men det underlättar väldigt mycket. Det är viktigt att klargöra för nära och kära hur man vill ha det. En annan aspekt på det hela är att det är långt i från alla organ som kan doneras pga olika omständigheter. Här kan du anmäla dig till donationsregistret.

Tips på länkar!

www.yes2life.net/

http://www.livsviktigt.se/

www.donationsradet.se

Den sista länken hänger ihop med livsviktigt-länken


Utmaning

Detta fick jag på Facebook, jag lägger ut det här och utmanar samtidigt:
Gerda, Blingbling, Biibii, Aleya, Mia dh och Josefin!

1. VAD HETER DU?
Paus

2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Grå (underställ)

3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
 Fleetwood Mac

4.VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Åt god mat och kollade på TV

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
Indisk kebab, rester från igår

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Mulet

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Sambons brorsa

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Utstrålningen!

9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?
Väldigt mycket!

10. HUR MÅR DU IDAG?
Bra

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
Vatten

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK?
Bubbel

13. FAVORITSPORT?
 Skidor

14. HÅRFÄRG?
Rödbrunt just nu

15. ÖGONFÄRG?
Blå

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Solnedgång

17. SYSKON Å DERAS ÅLDER?
Syster 34

18. FAVORITMÅNAD?
Har ingen

20.SENASTE FILMEN DU SÅG?
Livet är underbart!

21. FAVORITDAG PÅ VECKAN?
Lördag

22.FAVORITHOBBY?
Matlagning, fiske och skidor

23.ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Nej

24. FAVORITLÅT(ar)?
Utan dina andetag -Kent
Brudbuketten - Peter Le Marc
Ta min hand - Eldkvarn

25. SOMMAR ELLER VINTER?
Sommar

26. KRAMAR ELLER KYSSAR?
Kisses

29. VILL DU ATT DE UTMANADE SKA SVARA?
Japp

30. VEM ÄR DET STÖRST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
Vet ej

31. VEM ÄR DET MINST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
Vet ej

32. HUR BOR DU?
Hyresrätt

33. VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
Just nu: Lycka, av Dalai Lama
Pol Pots leende, av Peter Fröberg Idling
Matilde, av Denise Rudberg 

34. HUR SER DIN MUSMATTA UT?
Har ingen

35. FAVORITSPEL?
TP och Pictionary

36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
Japp

37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Nix

38. ÄR DU ROMANTISK?
Japp

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Japp

40. VILKA HAR DU SÄNT DETTA MAIL TILL?
Inga

41. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Träffa en kompis tror jag

42. VAD ÄR KLOCKAN JUST NU?
15.33

Deal or not see!

Jag har länge funderat över programmet Deal or no deal. Jag tycker det är en konstigt program. Det går att göra TV om mycket det vet jag, men detta program går över mitt förstånd. Folk gör allt för pengar känns det som.  Det som jag är ännu mer frågande till är hur svenska folket sitter och tittar på en massa väskor som öppnas på bästa sändningstid, för publik verkar programmet ha. Det enda som är roligt är när själva uttagningen när det är frågesport och ledtrådarna. Dessa personer som står och håller varsin väska och ler är en annan femma.  Jag undrar om de är anställda och får betalt eller om det är ideellt arbete för att vara med i TV. Vad tror Ni? Eller det kanske är någon som VET?


Tyst på bloggen i veckan

Det har varit lite tyst på min blogg i veckan. Det är därför vi  har varit i Sthlm en snabbis, men nu är jag tillbaka och tar nya tag!

Skandal!

Vad är det som händer? Vi åt god mat i går och kollade sedan på Idol. Daniel var såååå bra! Sedan somnar jag som vanligt i soffan, vaknar 23.20 av att min sambo, säger Nej! Han läser på text-TV att Daniel åkt ut!
Hur har detta gått till? Vi fattar ingenting! Ja, ja, då kan vi se något annat nästa helg, eller så börjar vi heja på Amanda, som  för övrigt alltid varit tvåa min lista! Tjejen är superduktig med en väldigt speciell röst. Vi funderade lite över finalen i globen också. Det är lite märkligt egentligen, att när de äntligen ska inta den största arenan/scenen så är det bara två idoler som får vara med. Det borde väl rymmas fler på den scenen eller...?

Svar till gissa bilden 6

Jag har glömt att presentera rätt bild bild till gissa bilden 6. Tyvärr hade ingen rätt denna gång! Säkerheten går först!

80-talet


banner

Blingbling inspirerade mig med sin kommentar till Jane Hellen-inläget till att spinna vidare kring temat 80-talet.
Blingbling har helt rätt förpackningen har blivit modernare och tjejen är utbytt. Min ultraburk som hänger med fortfarande är riktigt 80-tal. Men "smörjan" är fortfarande bra! Jag gillade smurfarna, och hade några stycken när jag var liten. Starlet, Mit livs Novell och Okej lästes flitigt i olika åldrar under årtiondet. Ett tag fick vi inte köpa Okej för mamma, för det var = djävulsdyrkan. Det hade att göra med någon intervju Siwert Öholm gjorde med Anders Tegner i Svar Direkt och ett inslag i Barnjournalen. Kommer ni ihåg den uppståndelsen?. Jag gick på högstadiet då.

Mina ultraburkar

image33
 

Date var poppis, just "Natalie" var min favorit. Vilken var er?                                                                                              

                                                                 Två av favorittidningarna, vad läste Ni?


                                 

 

Jag avslutar med lite 80-talsnostalgi. Det här är bl a Gräsmyr för mig, vad man dansade på logarna där!!! Hur kul som helst!(bilder från: www.google.se - bildsök

http://www.smurf.com/home-en

http://www.geocities.com/summerua/80tal/pryl80.html
egna foton)

Jane Hellen


image32

När jag var och shoppade för ett par veckor sedan hittade jag denna duschkräm! Den väcker upp en massa gamla minnen från 80-talet när jag var tonåring. Då "badade" jag och mina kompisar i Jane Hellen och Date. Nu när jag hittade duschkrämen kunde jag inte motstå att köpa den, och tänk den doftar precis som förr. Dofter väcker verkligen gamla minnen till liv. I morse när jag hade duschat och höll på att torka mig kom min sambo in i badrummet:

-Jane Hellen, sa han (han minns också 80-talet).
-Mmm, nostalgi, sa jag
Då utbrister han:
-Ja, det luktar Dallas här inne!!!

Minns Ni 80-talet?

Svärföräldrar

Idag är det en bra dag! Solen skiner och vi har varit ute på promenad på morgonkvisten. Vi ska ta tag i byta till vinterdäck på bilarna. Men sedan ska vi till svärföräldrarna på middag. Det blir bra. Min svärmor lagar alltid så fantastisk god mat. Blir glad av att bara tänka på det. Det är tur att man har bra svärföräldrar som finns där för en, men ändå respekterar vårt liv. Jag gillar mina svärföräldrar, gillar Ni Era?

TrögFattarFöreningen

Dagen börjar med ett klipp från Trögfattarföreringen. Kan den vara något för någon av Er...;)?

Ett gott skratt förlänger livet, tänk vad flera goda skratt då kan göra!!!!

Sverige just nu....

Nu blev jag inspirerad av Gerda som länkade till en Webbkamera uppe i Tärna. Jag brukar titta in till tigrarna i Kålmården och kolla läget ibland. Det är hur kul som helst om de är inom synhåll. På denna sida finns fler kameror från Tigrarnas place och en massa andra place i Sverige. Trevliga "tittar" önskar jag Er!

Här är en bra länk till tigerkamerorna!

Hungrig gäst!

Vakta era snögubbar nu när snön kommit!


402


Astrid Lindgren 100 år

Jag, som många andra älskade Astrid Lindgrens sagor som barn. Det gör jag än idag, nu drygt 35 år gammal tittar jag fortfarande på TV-serier och filmer, det blir inte lika mycket böcker nu. Vi har en hel del i vårt filmskafferi trots att vi inte har några barn. Min favorit var Emil, jag ville vara Emil! Min docka som jag hade som barn hette egentligen Liselotte, men jag döpte om den till Emil när Emil hade varit i TV, eller vi hade läst Emil, eller lyssnat på vår Emil-skiva. Liselott fick ibland även heta Ida, Rasmus, Tjorven och Skrållan. Men Emil var ändå Emil.


 


Som sagt var Emil favoriten, men jag tycker väldigt mycket om Saltkråkan också! Kan se det om och om igen. Madicken var också kul. Häromdagen gick Pippi på de sju haven på TV, både jag och sambon satt som klistrade. Det är lika kul varje gång!

 Pippi                                                           

       

Bertil och Nils Karlsson Pyssling På Grim och Fjalar
  Nobelpriset fick hon aldrig, spekulationerna är många om varför hon inte fått det.Tjorven och Båtsman(bilder från: http://www.astridlindgren.se/index_1024.htm)

Facebook - ett vuxendagis

Måste erkänna att FB har mig i sina armar. Jag är fast!!! Det är som att gå till dagis för barnen fast det är för vuxna. På FB träffar man sina kompisar och umgås. Man leker lite, och spelar olika spel, lyssnar på musik. Vi kan också bjuda våra vänner på cyberbubbel, eller en drink. Mat finns det också, så här lagomt till Halloween har jag fått en god cyberpaj av en kompis!  Det som är roligare med FB än med dagis är att du hittar dina "gamm-kompisar" från förr. Jag ficken friendrequest häromdagen från en kompis i Dalarna som jag träffade i Spanien för ca 20 år sedan! Hur kul som helst. Vi har inte hörts av på säker 10-12 år och så dyker hon upp i Cyberrymden. Jag blev så glad att se henne! Likaglad blev jag när jag hittade några kompisar från Lyckseletiden  när vi gick i gymnasiet. Vi sprang mycket på MB när vi var unga. Där såg vi Sveriges artistelit som uppträdde där. Rätt konstigt egentligen, varför kom alla stora artister till Lycksele och inte till Umeå som är en mycket större stad. Lycksele är ju en liten håla jämfört med Umeå. Hur som helst så i Lycksele hände det grejer. Vi fick bl a se Eva Dahlgren, Roxette, Eldkvarn, Imperiet, Orup, Lena PH.
På FB träffas vi igen och nu kan jag se vad de gör eller hur de känner sig, när de snabbt kan göra små notat i sin profil. Jag har även en egen trädgård där jag kan plantera mina blommor och mina vänner kan plantera eller så lite morötter i min trädgård. Jag som alltid drömt om en trädgård, nu har jag en, fast jag kan inte känna gräset mellan tårna...:(. Jag har också ett eget akvarium där det simmar lite fiskar, jag har köpt några själv för mina cyberpengar och så har jag fått en del av mina kompisar. En kyrkogård har jag också, men den är nästan helt öde. Men det är kanske som det ska vara....

Lite allmänbildande är det också i form av de frågespel om musik, tv, film, och om världen. Det finns säkert ännu mer.. Det växer och växer. Kom med Ni också som inte redan är det!

Igår kom ett videoklipp på iLike från Bono med en ännu outgiven låt....;) Lyssna och njut!

Kanske på Skansenakvariet....

Jag måste bara få visa denna också. Som jag skrivit tidigare så gillar jag humor, bla Dolda kameran. Vågar Ni gå till Skansenakvariet igen?

 

På museum

På museum händer det grejer.... för er som tycker det är tråkigt!
Gissa bilden 6

image30


Vad är detta för något?

Martyr bemöter kunder

Måste bara berätta om ett expediten (chefen i butiken) som vi stötte på  i somras. En kompis och jag var ute och shoppade. Hon köpte sig en cool klänning som hon blev väldigt nöjd med. När vi kom hem upptäckte vi att larmet satt kvar på klänningen. Dagen efter gick vi tillbaka så de kunde plocka bort larmet. När de tog bort larmet så gick klänningen nder, tyvärr fanns det ingen annan i samma storlek kvar att  byta till. Eftersom expediten inte sa någonting föreslog vi att de skulle rabattera priset . "Ja, du kan ju få ta någonting mer härifrån butiken". Men min kompis ville inte ha något  annat som fanns där. Hon ville då ha rabatt eller lämna tillbaka klänningen."Vi har inte öppet köp" på våra grejer så det går inte att lämna tillbaka den. "Nä, det vet vi, men nu är detta en sån speciell situation." Kunden har ju inte köpt en trasig klänning från början och det är inte kunden som har haft sönder klänningen utan personalen, ska kunden då få betala för peronalens klantighet....? Diskussionen fortsatte, expediten tolkade oss som om vi anklagade honom för att lura kunderna. vi bad  då om ursäkt för detta för det var inte vår mening. Han kunde dock inte riktigt släppa detta. Vi gav oss dock inte, han ville ändå göra oss nöjda, han blev lite irriterad och gick och hämtade pengar ur sin egen plånbok och gav min kompis så vi skulle bli nöjda..... Vi tackade och tog emot!

Får man bli mer martyr?  Fattar inte folk vad service är?

Fredagsmys

Ikväll ska vi mysa, först med god middag och sedan glutta på TV. Vi lagar Entrecote med hemgjord rödvinssås, ugnsbakade potatishalvor och en fräsch sallad! Till det dricker vi ett gott italiensk rött vin som heter Selvarossa. Rekommenderas varmt till kött, och även att smutta på!God rödvinssås


2-3 msk smör
1 gul lök
1-2 msk tomatpuré

Fräs dessa ingredienser i en panna, blanda sedan i

5 msk vetemjöl
8 dl stark buljong (2½ tärning)
4 msk soja
3 dl rött vin

Koka såsen i minst 45 minuter, gärna minst 1 timme. Sila såsen.
Blanda i innan servering:

1 msk smör
½ dl rött vin

ev 1 dl hackade oliver
ev lite salt


Denna sås är suveränt god, det blir rätt mycket, men den går bra att frysa.

Tumme ner för familjesajten på www.vk.se

Nu blir jag grymt besviken på vk.se. De har börjat ta betalt för att se bebisarna på nätet. Jag brukar gå in regelbundet på vk.se för att läsa lite nyheter från hemtrakterna och titta på vilka som har fått barn osv. En kul grej när man inte längre bor i Västerbotten. Nu måste man bli medlem på familjesajten, eller vara abonnent på tidningen för att gå in och titta på de tidigare publicerade bilderna på bebisarna. Fy vad sniket!  Om jag redan prenumerar på vk ser jag ju bilderna i papperstidningen eller.... Internet är ju till för att kunna surfa från hela världen och få tillgång till bl a nyheter från sina hemtrakter.....

Filmtajm!

I går var min snälla underbara sambo och jag på Ica Maxi. Vi inhandlade ett antal  DVD-filmer till bra pris! Så nu ska vi frossa i film framöver! Har bara sett Hotel Rwanda och The Commitments förut.  Båda kanonrullar! Ja, och så "En officer och en gentleman" förstås! Jag gillar film och har perioder då jag kollar jämt och sen kan det gå ett tag då jag inte ser nåt, utan bara kollar såpor på TV.
Jag börjar med att titta på en rulle själv då sambon är på jobbet. Ska börja att se Prime, (Nära och kära på svenska). Någon som sett?
 
                         

                        
    
                               


Mean girls, Prime, Bäst i Sverige, Hotel Rwanda, Collateral, Match point, The Commitments, Hawaii Oslo, Bang bang orangutang, Hus i helvete, Inga tårar och En officer och en gentleman....


(bilder från: www.google.se - bildsök)

Vuxenpoäng


Jag har gjort som Biibii, vuxentestet! Jag fick 19,7 poäng och skulle vara då 36,6 år och det stämmer hyfsat bra.....Vad än tester visar och ålder på papper så kommer jag  alltiid att vara en ung tjej". Det vet jag, och det vet mina kompisar..;)

Gör gärna testet själva!

Askar, lådor, burkar

Jag berättade när jag blev utmanad om sju sanningar om mig själv  att jag älskade askar, lådor, burkar, korgar av olika slag. Det är kul med med askarna för jag stoppar ned saker i den, och ibland när jag öppnar dem så väntar en överraskning, glömmer ibland bort vad jag har stoppat i dem. Än så länge visas ingen film när jag lyfter på locken....;) Kommer ni i håg barnprogrammet som gick när man var liten, "Farbror Frippes skafferi". Martin Ljung var farbror Frippe som hade ett skafferi fullt med burkar som det  fanns film i. Ett helt underbart program för barn. Visst var barnprogrammen bättre förr!? Här är några exempel på några av mina askar och lådor. 
En fin grön presentlåda som jag fått. Det var egentligen omslaget till presenten som jag fick, men jag tyckte att lådan var så fin så den står framme.


     
Ett fint plåtskrin som jag ropade in för 50 kronor på en auktion för några år sedan i Östergarn på Gotland. Titta på det lilla söta låset med nyckel som följde med skrinet!


                     
Vackra runda lådor som jag köpt, men kommer inte håg var. 
Några av mina smyckeaskar. Det stora är inköpt i Saigon när jag var och reste i Asien för några år sedan. Det rosa hjärtat är inköpt på Indiska och det runda med elefanten på är en present från min syster när hon kom från Afrika el Sri Lanka!  

Aloe Vera

Jag är Aloe Vera-frälst!!! Jag har cerat, kroppscreme, handcreme, ansiktskräm, kylgel, massagegel med Aloe Vera etc. Vet inte riktigt hur detta kom sig, men väldigt bra för huden i alla fall. Nu undrar jag om det är någon som kan hjälpa mig!? Jag har fått cremen nedan av min syster som jag tror att hon köpt utomlands... Den är helt suveränt underbart skön. Vet någon var man kan få tag på denna? Jag kan ju i och för sig fråga henne, men jag är glad för tips. Den heter Aloe Vera, Herbjove Cream (100% Aloe Vera Cream).
                  
 
                                
                                  
                                  

Svar till gissa bilden 5

Nu kommer svaret, och det är Anders och Tina som är närmast. Ett Logitech tangentbord är det rätta svaret! Denna gång har jag inte kommit på något pris, utan känn er hedrade! Ny tävling kommer framöver!


image17

RSS 2.0